Direktlänk till inlägg 31 januari 2013
Yakiniku är ett japanskt sätt att tillaga kött och grönsaker. Det här är en förenklad variant som består av tunnt skivat kött som får gotta till sig i en japansk marinad och sedan stekas hastigt i olja några minuter i en stekpanna eller wok. Jasminris och strimlad sallad är gott att äta till.
Följande ingredienser behövs :
Ca 500 gram nötkött, biff, entrecote eller lövbiff
5 msk teriyakisås
1 msk japansk soja
4 msk fint strimlad purjolök
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk sesamfrön
1 tsk socker
1 krm malen ingefära
Gör så här:
1. Skiva köttet riktigt tunnt och lägg i en skål.
2. Blanda ihop resterande ingredienser till en marinad och häll över köttet. Rör runt ordentligt så att allt kött täcks av marinaden. Låt stå ca 30 min.
3. Koka ris
4. Stek köttet i olja i omgångar ca 3-4 minuter åt gången. Servera direkt tillsammans med ris och sallad. Mycket gott!
/C
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 | 18 |
19 | 20 | |||
21 | 22 |
23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
|||
28 |
29 | 30 | 31 | ||||||
|