Direktlänk till inlägg 16 februari 2013
Ikväll ska vi äta skaldjur, och det kräver inte så mycket tillagning. Kalla såser passar bra till och jag har förberett en limeaioli och en het chilisås som tillbehör. För att göra dessa såser behövs följande ingredienser:
Limeaioli:
2 äggulor
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
1 msk vit balsamvinäger
1/2 tsk salt
Rivet skal från 1 lime
2 dl neutral olja, ex rapsolja
Häll samtliga ingredienser förutom oljan i en matberedare och kör några varv så att allt blandas. Häll i oljan droppvis samtidigt som matberedaren är i gång. Häll upp aiolin i en fin skål.
Het chilisås:
2 dl turkisk yoghurt
1 msk majonäs
1 msk tomatpuré
1/2 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
1 tsk paprikapulver
Rör ihop samtliga ingredienser och häll upp i en fin skål.
/C
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 |
7 |
8 | 9 | 10 | |||
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 |
27 |
28 |
||||||
|