Direktlänk till inlägg 9 februari 2013
Chicken Satay äter många på Thai-restaurangen, det vill säga kyckling med jordnötssås. Att göra sin egen jordnötssås är inte alls svårt. Följande ingredienser behövs till en sås som gott och väl räcker till 4 portioner:
5 msk jordnötssmör
Ca 200 gram kokosmjölk
1/2 dl sweet-chilisås
Ca 4 cm färsk ingefära, finriven
3 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk chiliflakes
Blanda jordnötssmör, kokosmjölk och sweet-chilisås i en kastrull och värm försiktigt. Blanda i riven ingefära, pressad vitlök och chiliflakes. Servera till kyckling eller räkor.
Vi åt kyckling till som var marinerad i teriyakisås och sedan stekt i grillpanna, mycket gott!
Trevlig lördagskväll!
//C
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 |
7 |
8 | 9 | 10 | |||
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 |
27 |
28 |
||||||
|